للشعر الجاف ( بلسم طبيعى)
1/4 فنجان عشب بابونج
1/4 فنجان زيت زيتون نضعهم فى زجاجة فى البلكونة فى الشمس 15 يوم
وكل يوم نرجها وده هيعطينا فى الاخر زيت البابونج يوضع على الشعر 10 دقائق
قبل الغسيل ثم يسرح الشعر.
1/4 فنجان عشب بابونج
1/4 فنجان زيت زيتون نضعهم فى زجاجة فى البلكونة فى الشمس 15 يوم
وكل يوم نرجها وده هيعطينا فى الاخر زيت البابونج يوضع على الشعر 10 دقائق
قبل الغسيل ثم يسرح الشعر.
للشعر الدهنى:
1/3 كوب شامبو اطفال
1/3 كوب ليمون ونغسل الشعر به لكن لا ندلك الفروة
لان ذلك يحفز الغدد انها تفرز دهون ويبقى ما عملناش حاجة لكن يفرك الشعر نفسه ويشطف جيدا
للشعر الجاف: (بلسم البقدونس)
فنجان بقدونس
كوب ماء ونغليهم لمدة 1/3 ساعة ثم يترك ليبرد ويصفى ثم نضيف
معلقة جلسرين و تقلب جيدا و لا يشطف
للشعر المصبوغ:
مغلى 3 ملاعق بابونج ( أو زيت البابونج ) ويشطف به الشعر او يوضع بعد شطف الشعر ولا يغسل
لتكثيف الشعر وتطويله:
كل يوم و لمدة شهر ندهن الشعر بزيت جوز هند(من العطار) وبا ريت نضع كميه كبيره
بالليل و ندلكه و نسرحه و بعدين نضع بونيه وننام بيه و الصبح يشطف جيدا بالشامبو
للمحجبات اللي يعانوا مشكله فمقدمه الراس :
زيت جوز هند
بياض بيضة ( لو الشعر عادى) او صفار بيضة ( لو الشعر جاف)
معلقة عسل
معلقة زيت زيتون
تدلك للفروة وتترك ساعتين مرتين فى الاسبوع
للقشرة:
كأس خل تفاح
كأس ماء
نعناع ونغليهم ونعمله اسبراى وندلك الفروة باطراف الاصابع
حتى يجف و يشطف
1/3 كوب شامبو اطفال
1/3 كوب ليمون ونغسل الشعر به لكن لا ندلك الفروة
لان ذلك يحفز الغدد انها تفرز دهون ويبقى ما عملناش حاجة لكن يفرك الشعر نفسه ويشطف جيدا
للشعر الجاف: (بلسم البقدونس)
فنجان بقدونس
كوب ماء ونغليهم لمدة 1/3 ساعة ثم يترك ليبرد ويصفى ثم نضيف
معلقة جلسرين و تقلب جيدا و لا يشطف
للشعر المصبوغ:
مغلى 3 ملاعق بابونج ( أو زيت البابونج ) ويشطف به الشعر او يوضع بعد شطف الشعر ولا يغسل
لتكثيف الشعر وتطويله:
كل يوم و لمدة شهر ندهن الشعر بزيت جوز هند(من العطار) وبا ريت نضع كميه كبيره
بالليل و ندلكه و نسرحه و بعدين نضع بونيه وننام بيه و الصبح يشطف جيدا بالشامبو
للمحجبات اللي يعانوا مشكله فمقدمه الراس :
زيت جوز هند
بياض بيضة ( لو الشعر عادى) او صفار بيضة ( لو الشعر جاف)
معلقة عسل
معلقة زيت زيتون
تدلك للفروة وتترك ساعتين مرتين فى الاسبوع
للقشرة:
كأس خل تفاح
كأس ماء
نعناع ونغليهم ونعمله اسبراى وندلك الفروة باطراف الاصابع
حتى يجف و يشطف
تنبيه : رجاء خاص ذكر مصدر الموضوع عند نسخه في موقع او مدونة اخرى بالرابط المباشر للموضوع الأصلي وإسم المدونة..شكرا